15 Eylül 2010 Çarşamba

ALTIN PORTAKAL'DAKİ FİLMLER 5 YTL'YE İZLENECEK

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde özel sinema salonları ve Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gösterime girecek filmler 5 TL'ye izlenebilecek. AKM'de de gösterilecek uzun metraj gala ve özel gösterim filmler için tam bilet 5, öğrenci bileti 3 TL olarak belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından organize edilen ve 9-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Özdilek, Migros, Deepo ve Aksin'deki sinema salonlarında gösterime girecek filmler 5 TL karşılığında seyredilebilecek.

Açık hava sinemalarında gösterilecek uzun metraj filmler ve AKM Perge Salonu'nda gösterilecek çok sayıda belgesel ve kısa film ise ücretsiz gösterime sunulacak.

Festivalde, ulusal ve uluslararası dalda yarışmaya hak kazanan filmler, Türk ve dünya sinemasının en yeni ve en seçkin yapımlarından oluşan özel gösterim filmleri, "Pelikülün İzinde" programı çerçevesinde gösterilecek filmler, 70'li yıllar sinemasının seçkin örneklerinden oluşan filmler, "Avrasya Sinemaları" programı içinde gösterilecek Gürcistan filmleri, "Ustaların Gözünden" başlığı altında gösterilecek başyapıtlar, açık hava sinemalarında gösterilecek filmler ve Kısa Film ve Belgesel Film dallarında yarışacak filmler, Antalya'nın 5 merkez ilçesinde olduğu gibi Isparta, Burdur, Manavgat ve Side'de de tam bir sinema şöleni yaşanacak.
Açıklamada, festivali halkla buluşturmak hedefine uygun olarak belirlenen sembolik rakamların, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'deki en düşük sinema bileti fiyatı olma özelliğine sahip olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE

0 yorum:

Yorum Gönder