23 Temmuz 2010 Cuma

'MODANIN KALBİ'NDEN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Avrupa'nın en önemli fuarları arasında yer alan ''13. Paris Gelinlik Damatlık ve Abiye Fuarı''nda (Paris Bridal Fair) ''en iyi damatlık ödülü'', bir Türk firmasının oldu.

MGM Tekstil'in Adimo markasıyla ürettiği damatlıklar, modanın kalbinde düzenlenen fuarın katılımcılarından en fazla oyu alarak, dünyaca ünlü 11 firmayı geride bıraktı ve birinci seçildi.

MGM Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tunçer, Avrupa'nın en önemli fuarları arasında gösterilen fuara bu yıl ikinci kez katıldıklarını söyledi.

Tunçer, Türk gelinliklerinin dünyada ve Avrupa'daki ''şöhreti''nden sonra, Türk damatlıklarının da önümüzdeki dönem popülerliğinin daha da artacağını dile getirerek, ''Tüketici eğilimleri çok önemli. Bütün dünyada önce gelinler alışveriş yapıyor. Ama bir şehrin gelinlikteki popülerliği diğer ürünlerin de abiye ve damaklıkların da popüler olmasını sağlıyor. Bu anlamda Türk ürünlerinin moda anlamında Avrupa'nın önünde olduğunu söyleyebiliriz'' dedi.

Damatlıkta ''Made in Turkey'' ibaresinin Avrupa'da bir prestij anlamına gelip gelmediğinin sorulması üzerine Tunçer, ''Arap ülkeleri, İran, Türk Cumhuriyetler'de 'Made in Turkey' çok önemli. Biz Avrupa'da da böyle olmasını arzu ediyoruz, bunun için çalışıyoruz'' karşılığını verdi.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder