1 Temmuz 2010 Perşembe

GENÇLER İÇİN DOĞA EĞİTİMİ


Tübitak Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Tarafından desteklenen ve Celal Bayar Üniversitesi tarafından yürütülen Yeşil Teknik Doğa Eğitimi projesi bu yıl 16-25 Ağustos 2010 tarihleri arasında Spil Dağı Milli Parkında gerçekleştirilecek.


İlki 2009 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl ikicisi gerçekleştirilecek olan “Yeşil Teknik Doğa Eğitimi”  projesine bu yıl da Lise 1.,2., 3. ve 4. sınıfta okuyan 20 öğrenci kabul edilecektir.

Kampa katılmak isteyen öğrenciler katılım formunu doldurarak 1 Ağustos 2010 tarihine kadar  yesilteknik@bayar.edu.tr adresine göndermesi gerekmektedir.

Kampa katılım ücretsiz olup, katılımcıların konaklama ve diğer tüm ihtiyaçları proje tarafından karşılanacaktır.

Bu projenin temel amacı katılımcılara, doğayı yakından tanıyarak doğal kaynakları en iyi şekilde nasıl kullanabileceğini öğretmek ve çevreye zarar vermeden sürdürülebilir bir yaşam biçimi kazandırmak. Ayrıca, binlerce yıldan beri süre gelen insan-doğa ilişkilerinin ortaya konması,  doğayla barışık bir felsefe içerisinde uygulanan doğal tekniklerin öğretilmesi ve bu tekniklerin gelecek nesillere aktarılması. Böylece, günümüzde doğadan kopmuş bir şekilde yaşayan yeni nesillere doğada yaşama fırsatı sunularak, teorik ve uygulamalı dersler yardımı ile doğada gözlem yapma becerisi ve doğaya bilimsel gözle bakma yetisi kazandırılması amaçlanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder