24 Temmuz 2010 Cumartesi

10. SİDE ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Belediyesi'nin bu yıl 10'ncusunu düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 24 Temmuz'da İtalyan Virtüözleri Oda Orkestrası Solist ve Şef Federico Mandelci'nin Side Antik Tiyatro'da vereceği saksofon konseriyle başlayacak.

Bu yıl Avrupa Festivaller Birliği(EFA) kapsamında yapılan Side 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 24 Temmuz'da başlayıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Side Antik Tiyatro'da Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Koro ve Solistleri'nin vereceği konseriyle son bulacağı belirtildi.

Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, festival öncesi yaptığı açıklamada, bu sene 10'ncusunu yapacakları 3 aylık geniş zaman dilimine yaydıklarını söyledi. Side Antik Kent'te asırlar boyunca nice kültür ve sanat etkinliği yapıldığına hatırlatan Uçar, Side 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin EFA kapsamında yapıldığını kaydetti. Uçar, dünyaca ünlü turizm beldesine tatile gelen yerli ve yabancı konukların 3 aylık süre içinde dolu dolu kültür ve sanat etkinliğini yakından takip etme imkanı bulacağını ifade etti. Uçar, 'Bu sene festivali 3 aylık zaman dilimine yaydık. 24 Temmuz ile 29 Ekim Cumhuriyet tarihine kadar dolu dolu Side Antik Kent'te 23 kültür ve sanat etkinliği olacak. Kültür ve sanat etkinliklerinde Side sevdalıları, müziğin evrensel diliyle tarihi mekanların büyüleyiciliğiyle zaman yolculuk edecek.' diye konuştu.

Festival programında, İtalyan Virtüözleri Oda orkestrası, Grup Gündoğarken, Nilgün Kızılcı ve Zafer Albayrak-The Türkish Music, Night Show Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü Balerin Topluluğu, Mor ve Ötesi, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Aspendos String Cuartet, Taria Maria ile Bir Yaz Bir Caz ve Grup Gerede gibi birçok ünlü grubun sahne alacağı bildirildi.

TNN HABER

0 yorum:

Yorum Gönder