14 Mayıs 2010 Cuma

CAZIN EFSANELERİ GELİYOR


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 1-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, 50’nin üzerinde konser, 300’ü aşkın sanatçıyla İstanbul’u caz kentine dönüştürecek.



Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün caz müzik yazarı Hülya Tunçağ’a verileceği festivalde caz müziğin en ünlü piyanist ve bestecilerinden Chick Corea’nın yeni grubu Chick Corea Freedom Band, Tonny Bennet, Grace Jones, Edith Piaf şarkılarıyla Martha Mainwright, Buika, Laura Fygi’nin de aralarında bulunduğu pek çok müzisyen izleyicilerle buluşacak.
İsveç’in Norah Jones’u olarak adlandırılan Lisa Ekdahl, basgitarın ünlü ismi Stanley Clarke, efsanevi trompetçi Enrico Rava, yeni neslin idollerinden İngiliz ozan Imogen Heap de İstanbul’a gelecek. Ünlü model Heidi Klum’ın eşi Seal de festivalin konukları arasında...

Chick Corea Freedom Band 7 Temmuz’da, Tonny Bennet 15 Temmuz’da, Grace Jones 16 Temmuz’da ve Seal 19 Temmuz’da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde olacak. Martha Mainwright 6 Temmuz’da, Buika 20 Temmuz’da Sepetçiler Kasrı’nda; Lisa Ekdahl 13 Temmuz’da, Laura Fygi 14 Temmuz’da The Marmara Esma Sultan’da sahne alacak. Stanley Clarke 8 Temmuz’da Arkeoloji Müzesi’nde; Enrico Rava ile Stefano Bollani 9 Temmuz’da Aya İrini Müzesi’nde; Imogen Heap 10 Temmuz’da İstanbul Modern’de izlenebilir.

Festivalin 15 Mayıs’ta satışa çıkacak olan ve fiyatları 20 ila 200 TL arasında değişen biletleri, Biletiş satış noktaları, Biletix çağrı merkezi ve İKSV binasından alınabilir. Caz Festivali konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinyePark, Salon, Sepetçiler Kasrı ve The Marmara Esma Sultan ev sahipliği yapacak.

0 yorum:

Yorum Gönder