3 Mart 2010 Çarşamba

NE İYİ HABER BİRİNCİ AYINI DOLDURDU

3 Şubat’ta yayına başlayan “Ne İyi Haber”, ilk ayını tamamladı. Ama ne aydı! Cüce şubat ayı, dev gelişmelere sahne oldu. Türkiye’de ve dünyada olumsuzluklar, krizler, felaketler birbirini takip etti. Ama bunlara rağmen “Ne İyi Haber”in hiçbir günü boş geçmedi. İşte burada blogumuzun amacına ulaştığını düşünüyoruz.

Gündemde öne çıkan onca olumsuz haberin arasından iyi haberleri mümkün olduğunca çekip çıkardık. Bir ayda 130’dan fazla iyi haber yayınladık. Günde ortalama 4 haber demektir ki gözümüzden kaçan haberler mutlaka vardır. Haber dağılımına baktığımızda, iyi haberlerin çoğunlukla kültür-sanat, sağlık ve teknoloji konularında olduğunu görüyoruz. Başlarken pek ümitli olmadığımız ekonomi, politika ve spor konularında bile iyi haberlere blogumuzda yer verdik.

“Ne İyi Haber”e başlarken farklı tepkilerle karşılaştık. Kimileri gereksiz olduğunu, ilgi çekmeyeceğini, teknoloji gibi spesifik bir konudaki blogların daha çok tutulduğunu söylerken, kimileri de “süper bir fikir” olarak değerlendirdi. Hangi tarafın haklı olduğunu zaman gösterecek. Biz mümkün olduğunca “Ne İyi Haber”i güncellemeyi sürdüreceğiz.

Şu anda “Ne İyi Haber” blogunun 7 tane izleyicisi var. Umarız bu sayı giderek artar. Abonelik eklentisi sayesinde, “Ne İyi Haber” bültenlerini günlük olarak almayı mümkün kıldık. Abone olan izleyicilerimiz günlük iyi haberleri e-postalarına bulabilirler. Yine de gün içinde yeni haberler ekleyebildiğimiz için blogun takip edilmesinde fayda olduğunu hatırlatırız. Ayrıca izleyicilerimizin, medyada rastladıkları iyi haberleri bizimle paylaşabilmeleri için neiyihaber@mail.com adresini açtık.

Bunlarla birlikte, “Ne İyi Haber” ile aynı misyonu taşıyan İngilizce bir blog da başlattık: The Jolly Good News. Daha küresel iyi haberler almak isteyen izleyicilerimizi http://jollygoodnews.wordpress.com adresine bekliyoruz.

“Ne İyi Haber”in ilk ayında dünyada iyi şeylerin olduğunu ve iyi haberin de haber olabileceğini az da olsa ispatlayabildiysek, ne mutlu bize! Nice iyi haberde buluşmak üzere.

NE İYİ HABER


1 yorum:

alperatabay dedi ki...

Daha nice aylara..

Yorum Gönder