15 Mart 2010 Pazartesi

KANSEROJEN MADDEYE KARŞI ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eser Bayramoğlu üzüm çekirdeği ve çay tozundan yararlanarak deri sanayinde kanserojen etkiyi yok edecek ürünler geliştirdi. Doç. Dr. Bayramoğlu bu çalışmasıyla EBİLTEM'den bir de ödül aldı.

Proje ile farklı bitki atıkları kullanılarak sanayi için ürünler geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Bayramoğlu; "Sanayide kullanılacak deride kanserojen etki yaratan kimyasalların oluşumunu engelleyecek atık ürünler kullanıyoruz. Üzüm çekirdeği ve çay tozu bunlardan bazıları. Proje ilk önce yüksek lisans bitirme tezi olarak başladı. Sonraki aşamalarda ise geliştirilerek sanayiye uygulanabilecek hale getirildi" diye konuştu.

Kozmetik sanayisi için krem üretim çalışmaları olduğunu da ifade eden Doç. Dr. Bayramoğlu; "Deri atıklarından elde edilen kollejen ve keratini bazı bitki özleriyle karıştırarak krem üretip bunun kozmetik sanayisindeki kullanılabilirliğini araştırıyoruz. Bu konuda bizi destekleyen partnerler arıyoruz. Uyumlu bir ekip ortamında gerçekleşen çalışmalarımızı destekleyen bir yönetimimiz var. Çalışma ortamımız ve koşullarımız da her geçen gün iyileşiyor" şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE

0 yorum:

Yorum Gönder