19 Mart 2010 Cuma

ADRENALİN TUTKUNLARINA 'DAĞ FİLMLERİ FESTİVALİ'


Dağ kültürü derneği tarafından 30 Mart-4 Nisan arasında düzenlenecek festival kapsamında gösterilecek filmler, izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak

Dağ Kültürü Derneği tarafından düzenlenen ve izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak "5. Dağ Filmleri Festivali", 30 Martta başlayacak.

Festivalde gösterilecek filmler "Dünyadan", "Keşif Ruhu", "Ülkemizden", "Doğa-Çevre-İnsan", "Bisiklet" ve "Kayak" ana temaları altında toplandı.

Ücretsiz film gösterimleri, Fransız Kültür Merkezi, Muammer Karaca Kültür Merkezi ve Aynalıgeçit’te yapılacak. Festivalde belgesel, kısa film ve kurmaca uzun metraj film gibi çeşitli kategorilerde 28’i yerli, 16’sı yabancı toplam 44 film gösterimi gerçekleştirilecek.

Festival, ilk başladığı günden bu yana her yıl hızla artan izleyici sayısı ve dinamik içeriğiyle, şehirdeki insanı doğaya yaklaştırma çabasının yanında, dağ ve doğa belgeselciliğine sağladığı önemli katkılarla da dikkati çekiyor.

Festivalde, yamaç paraşütü, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak ve dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanında çevre ve doğa belgeselleri de yer alıyor.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder