14 Şubat 2010 Pazar

ÖZPETEK 'SERSERİ MAYINLAR'LA BERLİNALE'DE

60. Berlin Film Festivali Berlinale'de galası yapılan 'Serseri Mayınlar' filminin yönetmeni Ferzan Özpetek, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu filmi güldürmek için yaptığını belirterek, "Benim için bir zevkti. İnsanların birbiriyle olan ilişkilerini anlatmak zordu. Büyüleyici ve güzel, ancak zor bir çalışma oldu" dedi.

Bir gazetecinin, "Bu film Alman yönetmen tarafından çekilseydi çok ciddi olurdu. Bunu bu şekilde nasıl yaptınız?" şeklindeki sorusuna karşılık Özpetek, Türkiye'den 17 yaşındayken İtalya'ya gittiğini, Türkiye'de ve İtalya'da çok sayıda film izlediğini, hayatta trajik olaylara çoğu zaman güldüğünü, bunun kendi tarzı olduğunu ifade etti.

İtalya'yı bir gereksinim olduğu için değil, bilinçli bir şekilde tercih ettiğini belirten Özpetek, "İtalya'yı, bu ülkeye karşı iyi duygularım olduğu için seçtim. İçimde sevgi vardı bu ülkeye karşı. Bir gereksim olarak değil, bilerek ve film çekmek için bu ülkeyi seçtim" diye konuştu.

Özpetek, "Serseri Mayınlar"ın 12 Mart'ta İtalya'da gösterime gireceğini kaydetti.

Filmde oynayan Lunetta Saviano ve Elena Sofia Ricci de bu filmde kendilerine rol vermesi nedeniyle Özpetek'e teşekkür etti.

NTVMSNBC – AA

0 yorum:

Yorum Gönder