6 Şubat 2010 Cumartesi

ALMANYA'DAN GENÇ TÜRK MODACILARA DESTEK

İstanbul Moda Haftası’na katılan Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanı Christa Thoben, Türkiye’nin de moda merkezi olduğunu belirterek, genç girişimcilere iktisadi işbirliği yapmayı önerdi. Alman tasarımcı Eva Gronbach da, tecrübe alışverişi yapabilmek için 20 genç tasarımcıyı Köln’e götüreceğini söyledi.

SANTRAL İstanbul’da ikincisi düzenlenen İstanbul Moda Haftası’nı ziyaret eden Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanı Christa Thoben, Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim konusunda en önemli tedarikçilerden biri olduğunu belirterek “Türkiye başlangıçta bazı şirketlerin üretimini yaparak Avrupa’ya hizmet ediyordu. Artık Avrupa’da da çok Türk perakendeci var. Türkiye moda ilerlemesi gösterdi ve artık Avrupa’ya moda anlamında da hizmet etmek istiyor. Türkiye de Kuzey-Ren Vestfalya gibi bir moda merkezi oldu” dedi.

Kuzey Ren-Vestfalya’nın Türkiye ile sıkı işbirliğini daha da geliştirmek istediğini belirten Thoben, şunları söyledi: “Türkiye Kuzey-Ren Vestfalya için gittikçe daha önemli bir ticari ortak haline geldi. Ülkelerimiz arasında yıllardır çok canlı bir moda alışverişi bulunuyor. Türk firmaları moda sektörüyle iyi temaslar sürdürüyor. Kendi markaları, mağazaları ve showroomları ile Kuzey Ren-Vestfalya pazarına dahil oluyor. Türkiye bugün tekstil ve hazır giyimde halihazırda Kuzey Ren Vestfalya’nın en önemli tedarikçilerinden biri. Biz bu alandaki sıkı işbirliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz.”

Türkiye’deki genç girişimcilere yeni pazarlar kazanmak adına Kuzey-Ren Vestfalya’nın sunduğu potansiyelleri kullanmayı öneren Christa Thoben şöyle konuştu: “Gelin birlikte ticaretimizi geliştirelim. Bugün bizim için iktisadi ilişkilerimizin derinleşmesi adına yeni bir adımdır. Bugün burada oluşumuz ilişkilerimizin çizdiği olumlu tablodan duyduğumuz memnuniyeti ifade edip, hep birlikte daha fazla başarıya ulaşmak istediğimizi gösteriyor.”


HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder